xxx

Oplossingen voor industriële bedrijven

Het produceren van producten tegen een optimale prijs-/kwaliteitverhouding is in deze tijd een uitdaging voor veel industriële bedrijven. Door de toenemende concurrentie wordt de noodzaak om sneller en goedkoper te produceren steeds groter. De kwaliteit van het product mag daarbij niet in het gedrang komen. Besparing op inkoop en verdere optimalisatie van het productieproces liggen voor de hand. Maar minstens zo belangrijk is het behoud van kennis van die productieprocessen. Bij het vertrek van medewerkers gaat veel kennis verloren, met vaak verstrekkende gevolgen.

Daarnaast worden de eisen met betrekking tot veiligheid en herleidbaarheid van producten steeds strenger en zijn certificeringen niet langer ‘nice to have’ maar bittere noodzaak en daarmee ontstaat de behoefte ook ongestructureerde informatie vast te gaan leggen. Paperiton DMS levert standaardoplossingen voor opslag, beveiliging en beheer van ongestructureerde documenten en maakt daarmee de informatie voor gebruikers gestructureerd. Door gebruik te maken van informatie uit ERP- systemen worden deze documenten automatisch gekoppeld aan essentiële productiegegevens. Het gaat hierbij niet alleen om documenten rondom het productieproces zelf, maar ook verkoop- contractbeheer- en servicedocumenten worden gerelateerd aan het proces, de producten en de klanten en leveranciers. Door relaties te leggen tussen bijvoorbeeld machinehandleidingen en productieorders is het redelijk eenvoudig om de handleidingen up to date te houden. Daarmee blijft de kennis binnen de organisatie bewaard. Ook als medewerkers langere tijd afwezig zijn of met pensioen gaan.

Paperiton heeft inmiddels ruime ervaring met koppelingen met ERP- of financiële systemen, o.a. BAAN-, SAP- en Navision-koppelingen zijn beschikbaar. Paperiton DMS maakt gebruik van informatie uit deze systemen om te komen tot standaardisatie en kwaliteitsverbetering. Adequate product- en procesinformatie en documenthistorie zorgen voor probleemloze audits bij certificeringen. Om kosten te besparen en de kwaliteit verder te verbeteren overwegen veel industriële bedrijven ook de optie van een razendsnelle afhandeling van facturen met behulp van document-herkenningsoftware. De facturen worden opgeslagen in het DMS en zijn opvraagbaar vanuit het financiële systeem. De standaard workflow in Paperiton DMS kan ondersteunen bij het autorisatieproces.