xxx

Microsoft Office® integratie

Paperiton DMS is standaard geïntegreerd met Microsoft® Office® 2003, 2007 en 2010. Deze integratie is niet alleen beschikbaar voor Word®, Excel®, PowerPoint® en Outlook®, maar ook voor Visio® en Microsoft® Project.

Excel Word Outlook PowerPoint Visio

Integratie zorgt voor directe opslag van Office documenten via het add-in menu, drag & drop (ook voor e-mails vanuit Outlook®) en automatisch versiebeheer. De menuopties maken het voor de gebruiker mogelijk keuzes te maken voor opslag van een enkel document, of een reeks van e-mails, met opties voor opslag van complete e-mails, e-mails met of e-mails zonder bijlagen.

Het is geen enkel probleem als binnen één organisatie verschillende versies van Microsoft Office worden gebruikt. Tijdens installatie van Paperiton DMS wordt gecheckt welke versie van Office er aanwezig is en automatisch de overeenkomstige add-in geïnstalleerd. De Paperiton add-in functie is zichtbaar als menuoptie in Office 2003 en als ribbon in 2007 en 2010.

Nadat een document is aangemaakt in een van de Microsoft Office applicaties zal de add-in ervoor zorgen dat het document direct wordt opgeslagen in het DMS. Het document verdwijnt uit Office en wordt ook niet lokaal opgeslagen. Hiermee wordt dubbele opslag voorkomen. Moet een document gewijzigd worden, dan kan de gebruiker het document uitchecken en wijzigen, waarna de add-in zal zorgen voor opslag van de nieuwe versie.